Dobrota Karlovarského kraje
V roce 2021 má soutěž, která propaguje výrobky vzniklé v regionu, tyto kategorie :
1. Masné výrobky
2. Mléčné výrobky
3. Pekařské a cukrářské výrobky
4. Alkoholické a nealkoholické výrobky
5. Ovoce, zelenina, medy a čaje
Metodiku soutěže zašleme zájemcům na vyžádání na helena.baranovska@kr-karlovarsky.cz
Hodnocení výrobků komisí proběhlo v červnu 2021 a navazovat budou další propagační akce.
Další informace na : https://www.kr-karlovarsky.cz/zivotni/Stranky/dobrota_KK/dobrota_KK.aspx
Výsledky 2021 :
Masné výrobky
1. místo |
Grilovací klobáska s čedarem a jalapenos |
Josef Pelant |
2. místo |
Krušnohorská pečeně |
Roman Krčma |
3. místo |
Krůtí klobása se sýrem |
Roman Krčma |
Mléčné výrobky
1. místo |
Sedlácký kozí sýr |
Marie Květoňová |
2. místo |
Polotvrdý sýr Halloumi |
Belina s.r.o. |
3. místo |
Mazánek, tvarohová pomazánka se smetanou |
STATEK BOR ZEOS, spol. s r.o. |
Pekařské výrobky a Cukrářské výrobky
1. místo |
Boží Dort |
Karlovarská pekárna s.r.o. |
2. místo |
Smetanové matcha tyčinky – Low carb |
Classic style s.r.o. |
3. místo |
Chléb Boží Dar s vlákninou |
Karlovarská pekárna s.r.o. |
Alkoholické a nealkoholické nápoje
1. místo |
12° Dukát |
Pivovar Rudohor s.r.o. |
2. místo |
14° RUPYA IPA |
Pivovar Rudohor s.r.o. |
3. místo |
Světlý ležák 12° |
Pivovar PERMON s.r.o. |
Ovoce, zelenina, medy a čaje v čerstvé nebo zpracované formě
1. místo |
Med ze Včelařství M + M |
Miroslav Dimo |
2. místo |
Med nektarový smíšený |
Michal Spurný |
3. místo |
Andělka – kořenící přípravek sypký |
Jitka Šimůnková |
Slavnostní předání ocenění Dobrota Karlovarského kraje bude na Lázeňském festivalu jablek v Mariánských Lázních .
Termíny uskutečněných ochutnávek pro rok 2021 jsou v jednání, přepokládáme ale prezentace na :
Ostrovské trhy
Trh Boží Dar
Kraslický jarmark
Ležnické biodožínky
Hornická pouť Sokolov
Trhy Františkovy Lázně
Lázeňský festival jablek